Tampilkan postingan dengan label Warta jowo. Tampilkan semua postingan
Tampilkan postingan dengan label Warta jowo. Tampilkan semua postingan
TRENGGALEK JATIM - Lutfi Oktaviantoro, nelayan soko Watulimo Trenggalek ditemokake mati amarga disabetake bledhek nalika lagi ngresiki prau ing cangkem Kali Cengkrong Trenggalek, dina Setu awan kepungkur. 


Nalika dikonfirmasi, Kepala Bagian Operasi Kantor Penelusuran dan Bantuan Basarnas Surabaya, I WAYAN SUYATNA, ujar manawa wiwitane LUTFI ngresiki prau ing muara Kali Cengkrong udakara jam 4 sore. 

Udan lagi udan. Dumadakan LUTFI disabet bledhek lan disapu lepen kali tumuju perairan Pantai Prigi. Kulawarga curiga amarga LUFTI durung sore mulih. Kejadian kasebut banjur dilaporake menyang Pos Trenggalek SAR. Petugas sing nampa laporan kasebut banjur nganakake pencarian LUTFI wiwit jam 22.00 WIB. 

Upayane petugas kasebut mung sukses dina Senen esuk udakara jam 04.40 WIB. LUTFI ditemokake udakara 40 meter saka lokasi awal sing umbah-umbah kanthi kondhang. Sabanjure, jisime LUTFI dievakuasi dening petugas menyang rumah sakit.

Naliko Ngresik iw Prahu, Nelayan Trenggalek Kesamber Bledek

BANYUWANGI JATIM - Wong lanang ing Banyuwangi dilaporake amarga ngeloni pacare sing dipoyoki nganti meteng. Korban sanggama isih bocah cilik. Wong iki RA (22), warga Kecamatan Gambiran Banyuwangi. Dina Kemis (20/2/2020) udakara jam 24.00 WIB, dheweke nate sesambungan karo pacare sing umure 14 taun. Saiki korban meteng 8 wulan. 


Nalika semana, RA ngundang korban supoyo nginep ing omahe. "Korbane bocah cilik sing ora sekolah. Nalika semana, korban digodha pelaku sing lagi nginep ing omah tersangka nalika semana," ujare Kepala Polisi Banyuwangi, Kombes Arman Asmara Syarifudin marang wartawan, Senin (16/11/2020). 

Supaya korban kepengin nuroni, RA janji bakal omah-omah karo korban yen dheweke ngandheg. Nanging, nganti saiki pelaku durung netepi janji kasebut. "Nganti pungkasane korban nglaporake menyang kulawargane. Kulawargane ora trima banjur lapor menyang polisi," tambahnya. 

Laporan kasebut, polisi langsung ngamanake tersangka ing omah. Ora mung iku, polisi uga nyita bukti kanthi wujud celana celana biru, kotang abang, kaos cekak putih kanthi garis-garis kembang, lan celana pendek cetak kembang ireng. Minangka asil saka tumindak kasebut, tersangka kasebut ditahan ing Kantor Pusat Polisi Banyuwangi. 

Polisi nuntut pelaku kasebut menyang Pasal 81 UU Republik Indonesia Nomer 17 taun 2016, babagan penetapan peraturan pamrentah tinimbang UU No.1 taun 2016, babagan amandemen kaping pindho UU Nomer 23 taun 2002 babagan perlindungan bocah. "Ancaman ukuman minimal 5 taun lan maksimum 15 taun kunjara," ujare. 

Sementara, RA ngakoni yen dheweke mung pacaran karo korban suwene 1 wulan. Supaya dheweke ora ngerti apa korban kasebut hamil nganti 8 wulan. "Aku ora ngerti apa aku hamil. Aku mung pacaran karo dheweke 1 wulan," jarene.

Lanangan Nek Banyuwangi Iki Ora Tanggung Jawab Mari Ngetengi Genda'ane